MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Monday, May 15, 2017

MAKAN DI THE DREAMLINER AIRWAYS CAFE

Assalamualaikum...

KELMARIN.. Sk menyambut hari lahir yang ke 42.
Alhamdulillah... syukur masih ada paru-paru, jantung, buah pinggang, hati dan otak
yang mampu berfungsi dengan sempurna.
Ulangtahun  kelahiran kali ini, Sk berjauhan dengan Encik Rizar dan Iman
juga keluarga yang tersayang
kerana arahan berkursus di Mersing, huwaaaaaaaa.

Pada awalnya, ER mengajak Sk meraikan sehari sebelum keberangkatan ke Mersing
tapi Sk menolak sebab nak kosongkan peti sejuk.
Banyak sangat makanan berlebihan
maka lebih baik ia dipanaskan segera
kalau biar lama-lama nanti jadi kayu, hahaha.

Jadi, semalam adalah masanya untuk pergi makan-makan di tempat yang istimewa
sebagai tradisi setiap kali menyambut hari jadi
Alhamdulillah, ada rezeki kita sambut seadanya
Masa memikir-mikir nak makan di mana
Sk teringat permintaan Iman yang nak sangat
makan di cafe ala-ala dalam kapalterbang
jadi.. jomlah kita.

No automatic alt text available.

The Dreamliner Airways Cafe yang terletak di Taman Desa Tebrau, Johor Bahru
dikatakan cafe yang pertama dengan idea dalam pesawat di Malaysia.
Beberapa kali Iman mengajak ke sini
tapi macam belum terbuka hati
Jadi, malam tadi kami realisasikan hajat Iman
nak makan dalam cafe ala kapalterobang, hahaha.

Image may contain: text and food

Kesian Pak Inche yang lapar nasi
Dahlah jenuh berpusing cari cafe ni
sebab alamat yang dikongsikan dalam mukabuku
tak sama dengan alamat sebenar kedai.. hurmmm.
Kalau nak bagi maklumat tu bagilah betul-betul
tak gitu...
Sk dah nekad, kalau tiga kali pusing tak jumpa jugak
kita makan kedai mamak, hahaha.

Image may contain: food

Pilihan Iman, Salted Eggs Deep Fried Chicken
Chicken Chop yang disirami sos telur masin
dihidangkan bersama kentang goreng, daun salad dan tomato
yang disurah sos mustard
Satu kelainan dalam penyediaan sos untuk chicken chop
Sedap.. tapi agak masam.

Image may contain: food

Pilihan Pak Inche, Hainanese Chicken Chop
Chicken Chop yang disirami sos hainan
rasa sos tu masam manis ala-ala Siakap Sweet Sour tu
yang tak kena di tekaknya.

Image may contain: people sitting, food and indoor

Haaa.. yang kat depan Chicken Chop ni
Char Kuey Teow Penang
tambahan menu orang yang lapar nasi katanya.

Image may contain: food

Sk punya, Creamy Penne
macam biasalah Sk kan
mesti nak pasta
kenapa tah suka sangat.. hahaha.

No automatic alt text available.

English Breakfast Tea di malam hari
Sk cakap.. boleh sembelit esok pagi
sebab pekat sangat, huhuhu.
Ingatkan nak makan dessert yang sedap
tapi tak ada dessert disediakan
macam tak logikkan..?

Image may contain: people sitting, food and indoor

Sesiapa yang nak makan di sini
boleh dikatakan harganya berpatutan dengan dekorasi kedai
yang sukar ditemui di mana-mana.

Image may contain: 2 people, people sitting, people eating, indoor and food

Hurmmm.. lama dah tak naik kapalterbang
Ekonomi melecet wakkkkk
hahahahaha.

Image may contain: 1 person, smiling, standing and indoor

Masa  ke sini
ada sambutan hari jadi
punyalah riuh rendah dalam kapalterbang tu
sampai tengok muka salah seorang krew
berlipat 14, huwa huwa huwa.

Image may contain: 2 people

Sudah cukup sudah
...

2 comments:

  1. ehh happy belated birthday kak seri.. sama bulan 5 eh kita..macam best jek menu..nak try lah nanti..

    ReplyDelete
  2. Nyummm..sedapnya


    Happy belated birth kak..smoga sntiasa dikurniakan kesihatan y baik bpnjahna hemdaknha..aamin

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

SALAM RAMADHAN & SELAMAT BERPUASA

Assalamualaikum... ALHAMDULILLAH... Dapat lagi bertemu Ramadhan kali ini. Ramadhan yang penuh keberkatan dan kemuliaan. Ramadhan ...